Riječki simpozij o jezičnom poremećaju

Studij Logopedija Sveučilišta u Rijeci, u srijedu 16. listopada s početkom u 13 sati, u Akvariju na Sveučilišnom kampusu Trsat, organizira Riječki simpozij o jezičnom poremećaju.

Na simpoziju će pozvano predavanje održati prof. emerita Susan Roulstone sa Sveučilišta West of England u Bristolu, uz predavanja drugih hrvatskih stručnjaka u ovom području (Dragomila Lelas, prof. logoped, Mali dom; Ivona Radić Tadić, prof. logoped, Poliklinika Suvag Zagreb te doc.dr.sc. Valentina Martan i doc.dr.sc. Maja Kelić, Sveučilište u Rijeci). Uz to, studentice i studenti studija Logopedija u Rijeci predstavit će svoje projekte.

Ovim simpozijem cilj je obilježiti mjesec logopedije te različite teme koje su u okviru jezičnoga poremećaja.

Prijaviti se možete putem poveznice.

*O pozvanoj predavačici:

Prof. Roulstone se primarno bavi znanstvenim pristupom opisu logopedskih postupaka i načinima pružanja logopedskih usluga, uglavnom u području jezičnoga poremećaja. Tijekom svoje bogate karijere radila je kao logoped, rukovoditelj, istraživač i nastavnik te je bila predsjednica društva logopeda Ujedninjenog Kraljevstva – Royal College of Speech & Language Therapists. Bila je nositelj britanskog nacionalnog istraživačkog programa, Better Communication Research Programme koji je naručila vlada Ujedinjenog Kraljevstva nakon Bercowovog pregleda usluga za djecu i mlade s govornim, jezičnim i komunikacijskim potrebama. Od 2010. do 2013. vodila je veliki istraživački program koji je financirao Nacionalni institut za zdravstvena istraživanja (Child Talk) za razvoj okvira intervencija za djecu predškolske dobi utemeljenog na dokazima koji uključuje stajališta roditelja i iskustva djece.

Skip to content