Zdravstvena zaštita

Svim studentima koji studiraju na Sveučilištu u Rijeci, a nisu iz Rijeke, osigurana je odgovarajuća zdravstvena zaštita.

Zdravstvena zaštita ostvaruje se izborom liječnika primarne zdravstvene zaštite u mjestu studiranja potpisom tiskanice Izjava o izboru /promjeni izabranog doktora.

Dana, 2. prosinca 2019. godine na Kampusu (adresa Radmile Matejčić 5, Rijeka) započela je se radom  STUDENTSKA AMBULANTA dr. sc. Marijane Turčić, dr. med., spec. školske medicine.

Kontakt:

Radno vrijeme ordinacije:

  • utorkom i petkom na adresi Rijeka, Radmile Matejčić 5 (tel. 051 584 875 i 584 876) – objekt 1 (ulaz sa stražnje strane 1. objekta, između 1. i 2. objekta)
  • ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom na adresi Rijeka, Kalina 12 (tel. 051 459 122)
  • parni datumi – prijepodne od 07:00 do 14:30 sati
  • neparni datumi – poslijepodne od 13:00 do 20:30 sati

Na Kampusu, na istoj adresi Radmile Matejčić 5, Rijeka otvorena je ordinacija obiteljske medicine doktorice Koraljke Čop i Josipa Eljuge, dr. med.
Tel. kontakt 051/459-112

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko goranske županije, za sve redovite studente prvih godina studija I. razine obavlja obvezni sistematske preglede sukladno točki 1.8.1. Plana i programa mjera zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (NN 126/06). Sistematski pregledi se provode u svrhu kontrole zdravstvenog stanja, uvida u navike i ponašanja studenata, prilagodbe na studij te utvrđivanja zdravstvenih rizika.

NADLEŽNI ŠKOLSKI LIJEČNIK ZA SVEUČILIŠTE U RIJECI
dr. sc. Marijana Turčić, dr. med., spec. školske medicine
Kampus, Radmile Matejčić 5, Rijeka
tel. 584‐875 ili 584‐876
e‐mail: marijana.turcic@zzjzpgz.hr

Upute liječnice za sistematski pregled:

Studenti zbog epidemiološke situacije moraju svakako doći u TOČNO DOGOVORENO VRIJEME (ni prije, ni kasnije) te NOSITI ZAŠTITNU MASKU. Naravno, nužno je i da su potpuno zdravi, odnosno da nemaju simptome respiratorne infekcije, s ili bez temperature, da nisu bili u kontaktu s osobom pod sumnjom na oboljenje od koronavirusa, te da im nije određena mjera samoizolacije. Studenti se ujedno mole da sa sobom ponesu cjepnu iskaznicu (zbog uvida u cjepni status), zdravstvenu iskaznicu te ostalu medicinsku dokumentaciju (ako imaju kakva kronična oboljenja ili se negdje redovito kontroliraju).  

Ujedno, studenti koji su već prije studirali neki drugi Fakultet ili smjer te su na 1. godini već obavili sistematski pregled ili su se u međuvremenu ispisali, molim da me se o navedenom obavijesti putem mail-a (marijana.turcic@zzjzpgz.hr). Naime, oni nisu dužni ponovno obaviti sistematski pregled, ali su mi navedeni podaci potrebni radi ažuriranja podataka i evidencije istog u sustavu.

U slučaju kad vam je testiranjem utvrđeno da ste pozitivni na SARS-CoV-2 virus (novi koronavirus) ili ste kontakt pozitivne osobe ili vam je od strane epidemiologa/obiteljskog liječnika već određena mjera izolacije/samoizolacije obvezni ste bez odgađanja kontaktirati Koordinatoricu aktivnosti NZZJZ PGŽ i nadležnu školsku liječnicu studenata na Kampusu Sveučilišta u Rijeci dr. sc. Marijanu Turčić, dr. med. (e-mail: marijana.turcic@zzjzpgz.hr, tel: 051 584 876), koja će vas evidentirati i izdati odgovarajuću potvrdu.

Po zaprimanju predmetne potvrde obvezni ste putem e-pošte obavijestiti sve svoje nastavnike (nositelje kolegija) o izrečenoj mjeri izolacije/samoizolacije.

Također, zaprimljenu potvrdu student je dužan putem e-pošte dostaviti: studiju logopedije (logopedija@uniri.hr)

Skip to content